Uluslararası (Yurtdışı) Öğrenci Tercih Başvuruları Uzatıldı !

Güncellenme Tarihi: 13 Haziran 2019, 1:33

Adaylar için son başvuru tarihi 17 Haziran 2019'dir ! Türkiye saatine göre 23:59'de sona erecektir.

PAÜYÖS Sınav Sonucu ile Tercih Yapacak Adaylar :

* PAÜYÖS Sınavına giren adaylar başvuru esnasında e-postalarına gelen kullanıcı adı ve şifreleri ile tercih yapabileceklerdir.
* Adayların tercih yapabilmesi için PAÜYÖS Sınavı'ndan en az 40 tam puan alması gerekmektedir.
* PAÜYÖS Sınav Sonucu ile tercih başvurusu için buraya tıklayınız.

Diğer Sınav Sonucu ile Tercih Yapacak Adaylar

PAÜYÖS sınavı dışında, herhangi bir YÖS sınav sonucu ile öğrenci kabul edilmemektedir!

Başvuru yapmadan önce kullanabileceğiniz sınav türleri için buraya tıklayınız.

Başvuru için Gerekli Belgeler :
* Pasaport veya kimlik,
* Lise diplomasının veya lise düzeyindeki öğrenim belgesinin Türkçe noter onaylısı (Mezuniyet aşamasında olan öğrenciler için okullarından alacakları öğrenim durum belgesi),
* Çift uyruklu olanlar için detaylı (Ayrıntılı ) vukuatlı nüfus kayıt örneği,
* Mavi Kart Sahibi olanlar için Mavi Kart,
* TC Uyruklu olup lisenin tamamını yurtdışında okuyan adayların lisenin tamamını yurtdışında okuduğuna dair belge,
* Sınav sonuç Belgesi
* Diğer Sınav türleri ile tercih başvurusu için buraya tıklayınız.

Önemli Not :

* PAÜYÖS'e girip 40 tam puanın altında puan almış adaylar, geçerli farklı sınav puanı ile tercih başvurusunda bulunabilecekler.
* Adayların 5 tercih hakkı bulunmaktadır.
* Başvuru işlemleri internet sitesi üzerinden online yapılmaktadır. Posta veya kargo ile yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir.

* Ek Yerleştirme bir defaya mahsus yapılacaktır.