PAU YEMEK Uygulaması 24 Nisan 2019 'da Başlıyor

Güncellenme Tarihi: 24 Haziran 2019, 6:00

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ PAÜ YEMEK MOBİL UYGULAMASI KULLANMA KILAVUZU

-Mobil uygulamaya pusula bilgi sistemi giriş bilgileriniz ile giriş yapabilirsiniz.

-Giriş yaptıktan sonra sizi 5 menülü bir ekran karşılar. Bu ekranda sağ üstte bulunan profil fotoğrafına tıklayarak profilinize ulaşabilirsiniz. Birden fazla kullanıcı tipiniz varsa tip değiştirebilir veya uygulamadan çıkış yapabilirsiniz. Aynı ekranın alt kısmında güncel bakiyenizi görebilirsiniz.

1- REZERVASYONLARIM

Rezervasyonlarım ekranından, en yakın rezervasyonunuzu ve eğer aktif ise (kare kodunuz rezervasyon saatinize yaklaşırken aktif olur) kare kodunuzu görüntüleyebilirsiniz. Alt kısımda bulunan yaklaşan rezervasyonlarım ekranında “Tümünü göre” seçeneğine tıklayarak diğer tüm rezervasyonlarınızı görebilir, iptal edebilirsiniz. İptal edebilmeniz için rezervasyonunuzun provizyon süresinde olması gerekir. Provizyon süresi 3 gündür. Rezervasyonunuzu yemek saatinden 24 saat öncesinde iptal edebilirsiniz. İptal etmeme durumunuzda rezervasyonunuz aktif hale gelir ve iptal edilemez.

NOT*: Rezervasyonlarım ekranında en yakın rezervasyonunuza ait kare kodu yemek salonlarında bulunan kiosk cihazlardan veya kendi bilgisayarlarınızdan yemek.pau.edu.tr adresine giderek çıktı alabilirsiniz.

2- REZERVASYON YAP

Rezervasyon yap ekranında yemek yemek istediğiniz salonu seçerek, ardından bir tarih aralığı girerek o salona ait menüleri görüntüleyebilirsiniz. Rezervasyon yapmak istediğiniz tarihte ve öğünde bulunan menünün karşısında bulunan “+” butonuna tıklayarak rezervasyon sepetinize ekleyebilirsiniz. İstediğiniz menüleri seçtikten sonra “İlerle” butonuna tıklayarak “Sepet Özeti” ekranında sepetinizi düzenleyebilirsiniz. Lütfen sepetinizin doğru olduğundan emin olunuz. Sepetinizi düzenledikten ve emin olduktan sonra aşağıda bulunan “Fiyat Hesapla” butonuna tıklayarak sizin için tanımlanmış fiyat hesaplamasını öğün bazlı ve toplam olarak görebilirsiniz. Eğer hala sepetinizin doğru olduğundan emin değilseniz bir önceki ekrana dönüp tekrar düzenleme yapabilirsiniz. Fiyat hesaplama işleminden sonra “Ödeme” ekranında “Rezervasyonu Tamamla” butonuna tıklayarak, rezervasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Rezervasyonunuz tamamlandığında rezervasyonlarım ekranı otomatik olarak açılır.

Rezervasyonunuzu yemek saatine 24 saat kalana kadar yapabilirsiniz. Yemek saatine 24 saatten daha az bir süre kaldığında rezervasyon yapar iseniz o saatteki yemek için İNDİRİMSİZ fiyat uygulanır.

3- BAKİYE YÜKLE

Bakiye yükle ekranına girdiğinizde eğer daha önce bir bakiye yükleme talebi oluşturmadıysanız karşınıza baki yükleme talebi oluşturma ekranı gelecektir. Bu ekranda butona tıklayarak bakiye yükleme talebi oluşturabilirsiniz. Talebiniz işleme alındığında size hesap bilgileri ve 8 rakamlı bir kod verilecektir. Bu kod ile yüklemek istediğiniz herhangi bir tutarı bu ekranda size verilen hesap numarasına Mobil Bankacılık/İnternet bankacılığı üzerinden Havale/EFT olarak göndererek yükleme yapabilirsiniz. İşleminiz ortalama 1 saat içerisinde onaylanır ve bakiyeniz hesabınıza yansıtılır. Bakiye yükleme işlem talebiniz siz Havale/EFT yapana kadar açık kalır. Yükleme işleminizi yaptığınızda yeni işlem açabilirsiniz.

Eğer banka işlemlerini kullanmak istemiyorsanız öğrenci veya personel kartınızla yemekhanelerde bulunan kiosk cihazlarından bakiye yükleme yapabilirsiniz.

NOT*: Havale/EFT işlemlerinde size verilen kodu açıklama kısmına girmeden işlem yaparsanız bakiyeniz hesabınıza yansıtılmaz ve geçersiz sayılır.

4- YEMEK MENÜLERİ

Bu ekranda rezervasyon yapma ekranında olduğu gibi bir salon ve tarih aralığı seçerek sisteme girilmiş olan tüm menüleri görebilirsiniz. Rezervasyon yapmadan dilediğiniz tarihlere ait yemek menülerini görerek kendi yemek takviminizi oluşturabilirsiniz.

5- HIZLI ÖDEME (TURUNCU SALON)

Bu ekranda sadece Turuncu Salon için anlık ödeme rezervasyonu oluşturabilirsiniz. Turuncu Salonda yediğiniz yemekleri kasada bu ekranı kullanarak oluşturacağınız kare kodu kullanarak ödeyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sadece tutarı girip “Hızlı Öde” butonuna tıklayarak karşınıza çıkan kare kodu Turuncu Salon kasalarında kare kod okuyucuya okutmalısınız.

NOT*: “Hızlı Öde” butonuna bu ekranda oluşturulan kare kod tekrar kullanılamaz ve sadece o ekranda aktif olarak kullanılabilir. Eğer tutarı yanlış girerseniz tekrar düzeltemezsiniz.

SSS

Merak ettikleriniz ve yardım almak istediğiniz konular ile alakalı ana sayfada sol üstte bulunun “?” işaretine tıklayarak SSS sayfasından sıkça sorulan soruları inceleyebilirsiniz.

Kartlarınızda bulunan bakiyeler mobil uygulamaya aktarım yapılacaktır.

•24 Nisan 2019 Tarihi itibari ile yalnızca PAU YEMEK Uygulaması ile yemekhanelerden faydalanabileceksiniz.

•24 Nisan 2019 Çarşamba gününden itibaren en az 24 saat öncesinden rezervasyon yapılmalıdır.

•24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında rezervasyon yapmaksızın indirimli yemek menüsünden faydalanabilirsiniz.

•29 Nisan 2019 Pazartesi ve takip eden günler için rezervasyon yapmayanlar sadece İNDİRİMSİZ TARİFEDEN yemek yiyebilecektir.

Aşağıdaki linklerden ya da Google Play(android) ve App Store(Ios) üzerinden PAU YEMEK araması yaparak uygulamayı indirebilirsiniz.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pau.pauyemek

IOS: https://itunes.apple.com/us/app/pau-yemek/id1460235546?l=tr&ls=1&mt=8