2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Müfredat İşlemleri (Güncel)

Güncellenme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 11:20

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Müfredat İşlemleri ile ilgili Takvim aşağıdaki şekilde belirlenmiş olup, sürecin ilk aşaması 09-12 Mayıs 2016 tarihlerinde öğretim elemanlarımızın yeni ders açma önerilerinin sisteme girilmesi (ders havuzuna derslerin atılması) ile başlayacaktır.

Bu işlemleri ders önerisinde bulunacak olan öğretim elemanlarımız; Pusula Bilgi Sistemi -> Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi -> Ders Teklif İşlemleri -> Ders Teklifi bağlantılarını takip ederek yapabilirler.

Öğretim elemanlarımız ilgili sayfadan öncelikli olarak ders verdiği Akademik Birim ve Programı seçerek, Ders Kodunu ve Ders Türünü (Normal Ders, Staj, Tez/Proje vb.) belirlemelidirler. Sonrasında Türkçe ve İngilizce olarak Ders adı, Dersin Amacı ve Dersin İçeriği girilmelidir. Son aşamada ise dersin Öğrenim Çıktıları girilerek onaylama işlemi yapılacaktır.

Diğer aşamalarla ilgili başlama tarihinden önce gerekli bilgilendirmeler e-posta ile yapılacaktır.

İyi çalışmalar,

PAÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT İŞLEMLERİ

1.Aşama (Ders Teklif ve Onay İşlemleri)

09 - 29 Mayıs 2016

Yeni ders açma önerilerinin öğretim elemanları tarafından sisteme girilmesi (havuza ders atılması).

30 - 31 Mayıs 2016

Yeni ders açma önerilerinin, Bölüm/Anabilim Dalı kurullarında değerlendirilmesi ve sistem onaylarının verilmesi.

1 – 3 Haziran 2016

Yeni ders açma önerilerinin, Enstitü/Fakülte/Yüksekokul/MYO kurullarında değerlendirilmesi, kabul edilen önerilerin sistem onaylarının verilmesi.

6 - 10 Haziran 2016

Yeni ders açma önerilerinin, Eğitim Komisyonunda değerlendirilmesi, kabul edilen önerilerin Senato’da görüşülmesi ve sistem onaylarının verilmesi.

2.Aşama (Müfredat Oluşturma/Güncelleme ve Onay İşlemleri)

13 - 17 Haziran 2016

Senato tarafından onaylanan yeni açılan dersleri de kullanarak müfredat oluşturma veya güncelleme önerilerinin Bölüm/Anabilim Dalı kurullarında görüşülerek değerlendirilmesi, sisteme girilmesi ve onaylarının verilmesi.

22 - 24 Haziran 2016

Bölüm/Anabilim Dalı kurullarınca sisteme girilip onay verilen müfredat oluşturma veya güncelleme önerilerinin Enstitü/Fakülte/Yüksekokul/MYO kurullarında görüşülerek değerlendirilmesi ve onaylarının verilmesi.

29 Haziran - 1 Temmuz 2016

Enstitü/Fakülte/Yüksekokul/MYO kurullarında görüşülerek onaylanan müfredat oluşturma veya güncelleme önerilerinin Eğitim Komisyonunda değerlendirilmesi, kabul edilen önerilerin Senato’da görüşülmesi ve sistem onaylarının verilmesi.

3.Aşama (AKTS İş Yükü Giriş ve Onay İşlemleri)

11 - 22 Temmuz 2016

Oluşturulan veya güncellenen ve Senato tarafından kabul edilen müfredata göre AKTS İş Yükü girişlerinin ve onaylarının Bölüm/Anabilim Dalları tarafından sistem üzerinden yapılması.