2016-2017 Akademik Yılı Kredi (AKTS) İş Yükü Güncelleme ve Onay İşlemleri...

Güncellenme Tarihi: 11 Temmuz 2016, 4:06

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı için Ders İş Yüklerinin güncellenmesi ve Kredi (AKTS) Onaylama işlemleri 11–22 Temmuz 2016 tarihleri arasında Bölüm/Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıkları tarafından yapılacaktır.

Önemli Bilgiler:

1. 2015-2016 yılına ait iş yükleri mevcut halleri ile 2016-2017 yılına otomatik olarak kopyalanmıştır. Eğer müfredat değişikliği yapılmış ise iş yüklerini kontrol ederek döneme uygun hale getirilmelidir.
  2. Her bir dönemde derslerin iş yükü toplamı 780 olmalıdır.
  3. Her bir dersin iş yükü 13’ün katı olmak zorundadır. (Tıp Fakültesi 15’in katı). Her 26 saatlik iş Yükü 1 Kredi (AKTS)’ye karşılık gelmektedir.
  4. İsteğe bağlı derslerin iş yükleri girilmelidir ancak isteğe bağlı derslerin iş yükleri dönemlik 780 toplamına dâhil değildir.
  5. Seçmeli ders grubu içindeki tüm derslerin iş yükleri birbirine eşit olmalıdır.
  6. Bir dersin K(AKTS)’si bir önceki yıla göre +/-0,5 olarak güncellenebilir. Daha fazla yapılan değişiklikler öğrencilerin mezuniyet kredi koşulunu sağlamalarında problemler yaratmaktadır.
  7. Kredi İş yükü güncelleme işlemi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi -> Yönetimsel İşlemler -> Kredi İş Yükü/Ders Bilgi Güncelleme sayfasından yıl 2016-2017 seçilerek yapılır. Kredisi güncellenmek istenilen dersi adına tıklanır ve açılan pencerede AKTS İş Yükü sekmesinde işlemler gerçekleştirilir.
  8. Birinci Öğretimden İkinci Öğretime AKTS İş Yükü Kopyalama, Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi -> Yönetimsel İşlemler -> Ders Katkı/Kredi İşlemleri sayfasından yapılır.
    • Öncelikle Program AKTS Temizle/Sil sekmesinden 2016-2017 yılı için ikinci öğretim İş Yükleri silinir.
    • AKTS İş Yükü Kopyala sekmesinde hedef ikinci öğretim, kaynak birinci öğretim seçilir.  Tümünü seç kutucuğu işaretlenir. Seçilenlerin Tümünü Aktar butonuna basılır.
    • Bu İşlem İçin Birinci Ve İkinci Öğretim Müfredatlarının Aynı Olması Gerekir. Aksi Takdirde Eksik Kopyalama Yapılır.
  9. Kredi Onaylama işlemi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi > Yönetimsel İşlemler > Kredi Onaylama sayfasından yıl 2016-2017 seçilerek yapılır. AKTS Hesapla butonuna basıldıktan sonra sistem her bir ders için Kredi hesaplamasını yapar. Sayfanın en altındaki Onay butonuna basmayı unutmayınız.
  10. Müfredat değişikliği yapılmamış olsa dahi Kredi Onaylama İşlemi yapılmalıdır.
  11. AKTS İş Yükü Onaylama yetkisi sadece Bölüm Başkanları ve Enstitü Anabilim Dalı Başkanlarındadır.

PAÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı