2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ EK KONTENJAN ÖĞRENCİ SEÇİM TAKVİMİ

2015-2016 Akademik yılı bahar dönemi Erasmus+  değişim programından faydalanmak isteyen öğrencilerin dikkatine:

SEÇİM TAKVİMİ:

07-21 Eylül 2015 – ÜDS, KPDS, YDS ve BENZERİ EŞDEĞER DİL SINAV SONUÇLARININ OFİSE TESLİM EDİLMESİ SON TARİHİ (Hazırlık Notları Pusula Bilgi sistemi üzerinden alınacaktır)

28 Eylül - 09 Ekim 2015 ÜNİVERSİTE TERCİH SİSTEMİNİN AÇILMASI

14 Ekim 2015  -  YERLEŞTİRME SONUÇLARININ İLANI

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI:

20 Ekim 2015–BİLGİLENDİRME TOPLANTISI - İKTİSAT FAKÜLTESİ KONFERANS SALONU- 15.00

BAŞVURU İÇİN:pusula.pau.edu.tr

BAŞVURU ŞARTLARI :

• Daha önceden Yabancı Diller Yüksekokulu’nun düzenlediği sınavlara (Hazırlık Sınavı ve Erasmus+ Sınavı) katılmış olan öğrencilerin notları pusula bilgi sistemi tarafından aktarılacaktır.
  • Yükseköğretim Kurumunun eşdeğer olarak kabul ettiği sınavlara (Yükseköğretim Kurulu’nun resmi ana sayfasında  yabancı dil eşdeğerlilikleri adı altında bulunan linkteki “ÖSYM-Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri,6 Ocak 2012, 7 sayfa) katılmış olan öğrenciler, notlarını Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’ne ibraz etmeleri halinde notları bu aşamada kullanılacaktır.
  • Diğer eşdeğer dil sınav sonuçlarını ofise teslim edecek öğrenciler de pusula sisteminden başvurularını yapmak zorundadırlar.
  • Akademik Ortalaması olan tüm öğrenciler başvuruda bulunabilir.
  • Lisans/Önlisans öğrencileri için aranan akademik kümülatif ortalama şartı 2,20/4,00
  • Yüksek Lisans/Doktora öğrencileri için aranan akademik kümülatif ortalama şartı 2,50/4,00
  • Yabancı dil sınavı baraj puan 60’dır.
  • 2015/2016 akademik yılı başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

Akademik başarı düzeyi : %50

Dil seviyesi : %50

Daha önce yararlanma : -10 puan (Toplam 100 puan üzerinden)(4’lük sisteme göre -0,4)