Updated Date: 14 August 2015

Eğitim Dolaşım Altyapısı (EDUROAM)

Eduroam Ağına Nasıl Bağlanılır?

Bir eduroam ağına bağlanmak için http://eduroam.pau.edu.tr adresinde sağ üstte duyurular kısmındaki Securew2 programını kurarak, üniversitemizin e-mail servisi ve internete girerken kullandığınız kullanıcı adı ve şifreyi bir kereye mahsus olmak üzere kurulum ekranında girip bilgisayarınızı yeniden başlatınız.

Üniversitemizde kablosuz ağ adı "eduroam" dır. Eduroam kablosuz ağ adını gördüğünüz yerden securew2 programı ile sadece bir defaya mahsus olmak üzere ayarlarınızı yapıp kablosuz ağa erişim sağlayabilirsiniz.

Eduroam ağında PROXY kullanmanıza gerek yoktur. Eduroam ağı için ağa bağlantı yaptıktan sonra proxy kullanmadan internete girebilirsiniz.

Not: Öğrenci iseniz ayarları yaparken şifre ekranına Öğrenci Bilgi Sistemi Giriş Şifrenizi, alan kısmına (etki alanına); posta.pau.edu.tr adresini girmeniz gerekmektedir.

ÖRNEK AYARLAR

Microsoft Windows işletim sistemlerini kullanan kullanıcıların, IEEE 802.1x ve EAP ayarlarını girebilmeleri için SecureW2 yazılımını kullanmaları gerekmektedir. Bu sebeple, duyurular kısmında yer alan ön tanımlı securew2 programı bilgisayara kurulmalıdır. SecureW2 istemcisinin aktif olabilmesi için, kablosuz bağdaştırıcı yöneticisi olarak Windows seçilmeli, 3. parti yazılımlar devre dışı bırakılmalıdır.

Aşağıda, farklı işletim sistemleri için Pamukkale Üniversitesi "eduroam" ağına nasıl bağlanılacağını anlatan açıklamalar, örnek teşkil etmesi bakımından verilmiştir. Bağlantı yapamamanız durumunda, öneri ve görüşerinizi iletişim kısmındaki telefon numaralarımızdan veya internet@pau.edu.tr ve bidb@pau.edu.tr e-mail adreslerinden bize bildirebilirsiniz.

Announcements View All